Ana içeriğe atla

Quıck Finans 2. El Oto Raporu Yayınlandı

Quick Finans’ın yayınladığı 2. El Oto Raporu’nun 2023 yılı ilk 6 ayının verilerinin yer aldığı güncel sayısında, sektöre dair önemli trendler ve değişimler mercek altına alındı. SmartIQ iş birliği ile hazırlanan raporda gerçekleşen satış rakamları, fiyat trendleri ve satış hızı değişimleri değerlendirildi.

Otomobil Fiyatlarındaki Hızlı Artışa Rağmen Güçlü Talep Sürüyor

 Konu hakkında görüşlerini paylaşan Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ; son dönemde yaşanan ekonomik ortam ve tedarik sorunlarına bağlı olarak en popüler, en çok tercih edilen yatırım aracı haline gelen otomobil fiyatlarındaki hızlı yükseliş paralelinde talebin de gücünü sürdürdüğünün altını çizerek; “2. El Oto Sektörü'nde satılan araç sayısı 2023 Yılının ilk yarısında geçen yıla göre %11 arttı. Seçim döneminin etkisi ile Nisan ve mayıs aylarında talepte geçen yıla göre bir gerileme görsek de Kurban Bayramı’nın etkisi ile birlikte haziran ayında tekrar canlanma yaşandı. Bununla birlikte önümüzdeki aylarda, bireysel ve ticari krediler regülasyonunda yer alan kredi tutarları ve faiz oranları ile ilgili düzenlemelerin etkili olmasının beklendiğini” belirtti. 

Quick Finans’ın 2. El Oto Pazarı’nı yakından takip edip desteklemeye devam edeceğini belirten Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ; “Quick Finans hem bireysel hem de ticari taleplerin karşılanarak, krediye kesintisiz erişimde önemli bir rol üstleniyor. İhtiyaca en uygun araçlara ulaşabilmesi için en elverişli vade ve koşullarda hızlı, anında ve pratik çözümlerle kredi vermeye kesintisiz devam ediyoruz. Hem sektörün bel kemiği olan 2. El Oto satıcılarımızın hem de tüketicilerin yanında olmaya devam edeceğiz.” diye ekledi.

2. El Oto, Önemli Bir Yatırım Aracı Olarak Öne Çıktı

Quıck Finans 2. El Oto Raporu Yayınlandı

Hem ihtiyaçlarının karşılanması ve hem de yatırımlarına yüksek getiri hedefleyenlerin 2. El otoya yöneldiğini belirten Quick Finans Genel Müdürü Nihat Karadağ “Satılan araç sayısındaki artışın desteklediği üzere, 2023 yılının ilk 6 ayında 2. El otonun çok önemli bir yatırım aracı niteliğini kazandığını gözlemliyoruz. Temel yatırım araçlarının 2023 yılı ilk 6 ay getirilerini karşılaştırdığımızda gram altın %46, Euro %41, dolar %38, İstanbul 100 endeksi %4,5 kazandırırken ikinci el araç piyasasında en çok rağbet gören Fiat Egea %52, Renault Clio ise %48 kazandırdı.” diye ekledi.

Yatırım Araçları31.12.202230.06.2023% Değişim
Fiat Egea - İkinci El516.000784.66252,07%
Renault Clio - İkinci El537.951796.69948,10%
Gram Altın1.082,361.583,2846,28%
EUR19,9328,1541,23%
USD18,7025,8238,12%
Borsa İstanbul 100 Endeksi5.509,165.759,114,54%
6 Aya kadar TL Mevduat14,70%  
Quıck Finans 2. El Oto Raporu Yayınlandı

 2. El Araç Sektörü'nde Satılan Araç Sayısı 2023 Yılının İlk Yarısında Geçen Yıla Göre %11 Arttı

Quıck Finans 2. El Oto Raporu Yayınlandı

2. El Oto Pazarı'nda, 2023 yılı ilk yarısında toplam 1.900.000 adet araç el değiştirdi. Bu rakam geçen yıl aynı dönemde 1.694.182 adetti. Segment bazında değerlendirdiğimizde, satılan araçların yarısı C segmentinde gerçekleşiyor. C segmentini sırasıyla 584.000 adetle B segmenti, 274.000 adetle D Segmenti takip ediyor. Geçen yıla göre aylık bazda trend dikkate alındığında Nisan ve mayıs ayında 2022 yılının gerisinde kalan rakamlar, Haziran ayında 2022 yılının aynı dönemine göre tekrar yükselişe geçti.

2023 İlk Yarısında 2. El Araç Fiyatları Geçen Yıla Göre Ortalama Tl Bazında %100 Euro Bazında %38 Arttı

2023 Yılı ocak ayı itibari ile hızlanan 2. el oto fiyatlarındaki artış hız kesmeden haziran ayında da devam etti. Aylık bazda fiyat artışı haziran ayında geçen yıla göre TL bazında ortalama %100; Euro bazında ise %53 olarak gerçekleşti. TL bazında en keskin fiyat artışı A ve B segmentinde gerçekleşirken döviz kurunda yaşanan artış sebebi ile Euro bazında haziran ayında geçen aya göre tüm segmentlerde fiyat gerilemesi gerçekleşti.

2023 Yılı İlk Yarısında Araç Satış Hızı Geçen Yıla Göre %68 Düştü

Quıck Finans 2. El Oto Raporu Yayınlandı

2022 yılının ilk 6 ayında ortalama satış hızı 26,7 gün olarak gerçekleşirken 2023 yılının ilk 6 ayında ortalama satış hızı 44,9 güne yükseldi. 2023 yılının trendine baktığımızda, ilk çeyrekte ortalama satış hızı 42 gün iken ikinci çeyrekte ise ortalama satış hızı 47,7 güne ulaştı. En keskin düşüş A segmentinde oldu. İlk 3 ayda ortalama 38 gün olan satış hızı mayıs ayında 50,4 güne yükseldi. Segment bazında en keskin hareketlerin A segmentinde olduğu gözlendi. İlk 3 ayda satış hızı düşen A segmentinde haziran ayında, Kurban Bayramı etkisiyle, satış hızı artarak 50 günden 42 güne geriledi. Haziran ayında, D ve C segmentinde bir önceki aya göre yatay seyir devam ederken E ve B segmentlerde satış günlerinde gerileme görüldü.

https://www.ifhaber.com/otomotiv/quick-finans-2-el-oto-raporu-yayinlandi/?feed_id=14511&_unique_id=64af19b910ed4

sigorta haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ING’den Banka Kartı Ödemelerine Yönelik Yeni Ürün: KOBİ Nakit POS

ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler, iş yerlerinde yazar kasa POS cihazlarında hiçbir ücret ödemeden tüm yurt içi banka kartı ödemelerinde ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücretinden yararlanabiliyor. Üstelik aylık POS yazılım, donanım ve bakım hizmeti ücreti ödemiyor. ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Öcal Ağar, “KOBİ’lerin ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve onların rekabette öne çıkmalarına katkı sağlayacak ürün ve hizmetler geliştirmeyi önceliklendiriyoruz. KOBİ Nakit POS ürünüyle sunduğumuz ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücreti fırsatıyla işletmelere banka kartı ödemelerinde maliyet avantajı sağlıyoruz” dedi. Dijital gücüyle kalıpların dışında ve hayatın içinde çözümler geliştiren ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler iş yerlerinde y

Küresel Riskler Raporu 2023 Yayınlandı

Küresel Riskler Raporu 2023 yayınlandı: acil yaşam maliyeti krizi ile sürdürülebilir iklim aksiyonu arasındaki gerilimler doruk noktasında. Yaşam maliyeti krizi kısa vadeli en büyük risk iken, iklim değişikliğini azaltma ve iklime uyum sağlamadaki başarısızlık ise uzun vadeli en büyük endişelerdendir. Jeopolitik rekabetler ve içe kapanma eğilimleri, ekonomik kısıtlamaları artıracak ve hem kısa hem de uzun vadeli riskleri daha da artıracaktır. Küresel Riskler Raporu, ülkeleri "kaynak rekabetinden" kaçınmak için birlikte çalışmaya çağırmaktadır Rapor, 1.200'den fazla uzmanın, politika yapıcıların ve sektör liderlerinin görüşlerinden yararlanmaktadır. Küresel Riskler Raporu 2023'ü buradan okuyun, Küresel Riskler Girişimi 'ni keşfedin ve #risks23 etiketini kullanarak sohbete katılın Cenevre, İsviçre , 11 Ocak 2023 – Dünya Ekonomik Forumu tarafından, Marsh & McLennan Şirketleri , SK Group ve Zurich Sigorta Grubu stratejik ortaklığında hazırlanan Kür

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 Yeni Fona Onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2023 yılında faaliyet izni alan Vega Portföy tarafından oluşturulan Mavi Serbest Fon ve Anka Serbest Fon isimli fonların kuruluşuna onay verdi. Ana yatırım stratejisi, hem Türk lirası hem de döviz cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy değerini artırmak olan Anka Serbest Fon, doğrudan veya türev araçlar vasıtasıyla yurt içi ve global piyasaların eğilimlerini yakından izleyerek yüksek getiri sağlamayı amaçlıyor. Anka Serbest Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi 7 olarak belirlendi. VMV koduyla işlem görecek Mavi Serbest Fon'un ana stratejisi ise daha ziyade Türk Lirası varlıklara yatırım yaparak mevduat üstü getiri elde etmek. Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi ise 5 olarak belirlendi. Fonların faaliyet onayıyla ilgili konuşan Vega Portföy Genel Müdürü  Sn.Tarkan Çetin, "Portföy Yönetimi alanında yeni faaliyete geçmiş olan Vega Portföy’ün ilk