Ana içeriğe atla

Albaraka Türk’ün Notu Yükseldi!

Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka Türk, kurumsal yönetim ilkelerine uyum notunda yakaladığı başarıyı sürdürmeye devam ediyor. Banka, DRC Rating tarafından değerlendirilen kurumsal yönetim ilkelerine uyum derecelendirme notunu 9,25’e yükseltti. Bankanın Yönetim Kurulu puanı 9,20 olurken, Pay Sahipleri skoru ise 9,29 olarak belirlendi.

Türkiye’de katılım bankacılığının öncüsü Albaraka Türk’ün, DRC Rating (Due Diligence & Rating Company) tarafından gerçekleştirilen pay sahipleri, kamuoyu aydınlatma ve şeffaflık, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu olmak üzere 4 başlıkta incelendiği Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu tamamlandı. İncelemenin ardından bankanın geçen sene 10 üzerinden 9,14 olan Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Notu bu sene 9,25’e yükseldi.

DRC Rating tarafından incelenen ve Kurumsal Yönetim İlkeleri doğrultusunda faaliyetlerini sürdüren Albaraka Türk’ün pay sahipleri ve yönetim kurulu bölümlerindeki notları bir önceki seneye oranla artış gösterdi. İzleme dönemi içerisinde bankanın gerek yönetim kurulunda gerekse üst yönetimde yapılan değişiklikler sonucunda geliştirdiği organizasyonel ve yönetimsel yapının, notların yükselmesine etki eden unsurlar olduğuna dikkat çekildi.

Kamuoyu Aydınlatma ve Şeffaflık puanının 9,30 olarak değerlendirildiği raporda, Menfaat Sahipleri Raporu ise 9,20 olarak gerçekleşti. Banka’nın uyguladığı Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık politikasıyla beraber, finansal tablolar, faaliyet raporları ve özel durum açıklamalarının küresel uygulamalara uygun olduğu vurgulandı. Ayrıca, çalışanların herhangi bir sendikaya bağlı olmaması ve kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde belirlenmiş politikalara göre yönetilen menfaat sahipleri ile ilişkilerin de Türkiye standartlarında olduğu ifade edildi.

Albaraka Türk hem BIST Kurumsal Yönetim Endeksi hem de BIST Sürdürülebilirlik endeksinde yer alıyor

Değerlendirmede; payları Borsa İstanbul (BIST)’da işlem gören tek Katılım Bankası olma özelliği taşıyan Albaraka Türk’ün, Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim endeksinin yanı sıra 4 dönem üst üste Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksinde yer alma başarısına da işaret edildi.

Raporda ayrıca, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen deprem felaketinde yaraları sarmak adına bankanın sosyal sorumluluk gereği bütün imkanlarını seferber ederek depremden etkilenen tüm bireysel finansman müşterilerinin ve diğer müşterilerin kredi taksitlerini ertelediği vurgulandı. Ek olarak, bankanın yıkılan ve hasar gören şubelerin bankacılık faaliyetlerinde aksaklık yaşanmaması için mobil hizmet araçlarını bölgeye gönderdiği ifadeleri yer aldı.

“Hedeflerimiz doğrultusunda doğru adımlar atmaya devam edeceğiz”

Malek Khodr Temsah Kimdir?
Albaraka Türk Genel Müdür Vekili Malek Khodr Temsah

DRC Rating uyum notuna ilişkin açıklamalarda bulunan Albaraka Türk Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Malek K. Temsah, “DRC Rating tarafından belirlenerek kamuoyuna duyurulan Kurumsal Yönetim Derecelendirme Raporu’nda geçen seneye oranla uyum notumuzda sağladığımız artıştan dolayı mutluyuz. Bu artışta; kurumsal yapılanmamızın her geçen sene güçlenmesi için bankamıza destek sağlayan paydaşlarımızın, çalışma arkadaşlarımızın ve müşterilerimizin emeği çok büyük. Albaraka Türk olarak önümüzdeki dönemlerde de hedeflerimiz doğrultusunda doğru adımlar atmaya devam edeceğiz. Türkiye’nin ilk katılım bankası olarak çıktığımız yolculuğumuzda başarımıza ortak olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

https://www.ifhaber.com/bankacilik/albaraka-turkun-notu-yukseldi/?feed_id=11551&_unique_id=6470b839134e3

sigorta haberleri

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ING’den Banka Kartı Ödemelerine Yönelik Yeni Ürün: KOBİ Nakit POS

ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler, iş yerlerinde yazar kasa POS cihazlarında hiçbir ücret ödemeden tüm yurt içi banka kartı ödemelerinde ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücretinden yararlanabiliyor. Üstelik aylık POS yazılım, donanım ve bakım hizmeti ücreti ödemiyor. ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Öcal Ağar, “KOBİ’lerin ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve onların rekabette öne çıkmalarına katkı sağlayacak ürün ve hizmetler geliştirmeyi önceliklendiriyoruz. KOBİ Nakit POS ürünüyle sunduğumuz ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücreti fırsatıyla işletmelere banka kartı ödemelerinde maliyet avantajı sağlıyoruz” dedi. Dijital gücüyle kalıpların dışında ve hayatın içinde çözümler geliştiren ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler iş yerlerinde y

Küresel Riskler Raporu 2023 Yayınlandı

Küresel Riskler Raporu 2023 yayınlandı: acil yaşam maliyeti krizi ile sürdürülebilir iklim aksiyonu arasındaki gerilimler doruk noktasında. Yaşam maliyeti krizi kısa vadeli en büyük risk iken, iklim değişikliğini azaltma ve iklime uyum sağlamadaki başarısızlık ise uzun vadeli en büyük endişelerdendir. Jeopolitik rekabetler ve içe kapanma eğilimleri, ekonomik kısıtlamaları artıracak ve hem kısa hem de uzun vadeli riskleri daha da artıracaktır. Küresel Riskler Raporu, ülkeleri "kaynak rekabetinden" kaçınmak için birlikte çalışmaya çağırmaktadır Rapor, 1.200'den fazla uzmanın, politika yapıcıların ve sektör liderlerinin görüşlerinden yararlanmaktadır. Küresel Riskler Raporu 2023'ü buradan okuyun, Küresel Riskler Girişimi 'ni keşfedin ve #risks23 etiketini kullanarak sohbete katılın Cenevre, İsviçre , 11 Ocak 2023 – Dünya Ekonomik Forumu tarafından, Marsh & McLennan Şirketleri , SK Group ve Zurich Sigorta Grubu stratejik ortaklığında hazırlanan Kür

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 Yeni Fona Onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2023 yılında faaliyet izni alan Vega Portföy tarafından oluşturulan Mavi Serbest Fon ve Anka Serbest Fon isimli fonların kuruluşuna onay verdi. Ana yatırım stratejisi, hem Türk lirası hem de döviz cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy değerini artırmak olan Anka Serbest Fon, doğrudan veya türev araçlar vasıtasıyla yurt içi ve global piyasaların eğilimlerini yakından izleyerek yüksek getiri sağlamayı amaçlıyor. Anka Serbest Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi 7 olarak belirlendi. VMV koduyla işlem görecek Mavi Serbest Fon'un ana stratejisi ise daha ziyade Türk Lirası varlıklara yatırım yaparak mevduat üstü getiri elde etmek. Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi ise 5 olarak belirlendi. Fonların faaliyet onayıyla ilgili konuşan Vega Portföy Genel Müdürü  Sn.Tarkan Çetin, "Portföy Yönetimi alanında yeni faaliyete geçmiş olan Vega Portföy’ün ilk