Ana içeriğe atla

Halkbank’tan Çocuk Bankacılığı Uygulaması

Halkbank, çocukların birikim alışkanlıklarını güçlendirmek ve geleceklerini güvence altına almak amacıyla Çocuk Bankacılığı uygulamasını hayata geçiriyor. Finansal farkındalığı artırarak, eğitici içerikler ile kişisel gelişimlerini sağlayacak Çocuk Bankacılığı ile 18 yaş altı Halkbank müşterileri hem eğlenecek hem de kendi finansal kararlarını özgürce verebileceği bir uygulamaya sahip olabilecek.

Hayata geçirdiği yeniliklerle geleceğin bankacılığına yönelik yatırımlarını sürdüren Halkbank, yeni mobil uygulamasıyla 18 yaş altı müşterileri için bir ilke imza atıyor. Halkbank’ın dijital bankacılık alanındaki en yeni uygulamalarından olan Çocuk Bankacılığı ile çocuklar ve 18 yaş altı gençler bankacılık hizmetleriyle tanışıyor.

google play store

ios app store

Halkbank’tan Çocuk Bankacılığı Uygulaması
Halkbank’tan Çocuk Bankacılığı Uygulaması

Halkbank Çocuk Bankacılığı Uygulaması, 2 adet tema ve içerik yönetimi ile hizmet sunuyor. 0-9 yaş ve 10- 18 yaş olarak temalandırılan uygulamanın eğitici içerikler ve oyunları da çocuk ve gençlerin yaş gruplarına hitap edecek yapıda dizayn edildi.

Uygulama içerisinde ilk fazda Halkbank Şubelerinden edinilen kumbara hesabı üzerinden birikimler ve hesap hareketleri izlenerek finansal farkındalığın geliştirilmesi sağlanıyor. Eğitici içerikler ile kişisel gelişim destekleniyor. Çocuklar ve gençler karekod paylaşarak büyüklerinden dijital ortamda harçlık isteyebiliyor.

İlerleyen dönemlerde ise; geleneksel kültürümüzün dijital ile entegre edildiği, yaş grubuna özel oyunlar, finansal okur yazarlığı arttırıcı eğitimler ile aile içi etkileşimin artmasına yönelik eğlenceli etkinlikler ile çocuklar ve gençlerin gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Yeni nesil bankacılık alanında yatırımlarını sürdüreceklerini ifade eden Halkbank Bireysel ve Dijital Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Altan Taşkıran; “Ülkemizin nüfus dinamiklerini göz önünde bulundurduğumuzda 18 yaş altındaki bireylerin finansal okuryazarlık becerileri edinmeleri ve birikim kültürüne sahip olmaları çok önemli. 18 yaş altındaki nüfusumuz ve ebeveynler bu bilinçle yetiştiğinde ülkemizin ekonomisine katkılarının daha güçlü olacağına inanıyorum. Bu açıdan çocuklarla işin başlangıcında bağ kurmak hem yetişkinlik dönemlerinde ekonomik hayata katılımları hem de Halkbank’la ilişkileri açısından çok kıymetli” diye konuştu.

Uygulamayı hazırlarken her aşamada titizlikle çalıştıklarını vurgulayan Altan Taşkıran, ciddi bir emeğin ve yatırımın olduğu Çocuk Bankacılığı uygulamasından Halkbank müşterisi olan herkesin yararlanabileceğini ifade ederek, ebeveynleri çocukları ile birlikte Halkbank şubelerine davet etti. Ebeveynlerin gönül rahatlığıyla çocuklara yönelik hesaplarını oluşturup aldıkları dijital parola ile Çocuk Bankacılığı uygulamasına giriş yapabileceklerini belirterek sözlerini devam ettiren Taşkıran şunları söyledi:

“Çocukların kendine özgü beklentileri, iletişim tarzları ve tutumları var. Mobil uygulamamızı hayata geçirirken bu davranış kodlarını ve pedagojik hassasiyetleri göz önünde bulundurarak kullanıcıların yaş aralıklarına göre içerik ve tasarımlarda farklılaşmaya gittik. 0-9 yaş arası çocuklarda bilgilendirici, eğitici yönü ağır basan temel içeriklere odaklanılırken, 10-18 yaş arası kullanıcılarda yaş dönemine uygun içeriklere yer verildi. Sürdürülebilirliği işinin merkezine alan bir Banka olarak uygulamanın yeni versiyonlarında içeriklerle ve oyunlarla doğayı koruma bilincini de öne çıkartacağız.”

https://www.ifhaber.com/bankacilik/halkbanktan-cocuk-bankaciligi-uygulamasi/?feed_id=7797&_unique_id=64469656b681b

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ING’den Banka Kartı Ödemelerine Yönelik Yeni Ürün: KOBİ Nakit POS

ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler, iş yerlerinde yazar kasa POS cihazlarında hiçbir ücret ödemeden tüm yurt içi banka kartı ödemelerinde ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücretinden yararlanabiliyor. Üstelik aylık POS yazılım, donanım ve bakım hizmeti ücreti ödemiyor. ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Öcal Ağar, “KOBİ’lerin ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve onların rekabette öne çıkmalarına katkı sağlayacak ürün ve hizmetler geliştirmeyi önceliklendiriyoruz. KOBİ Nakit POS ürünüyle sunduğumuz ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücreti fırsatıyla işletmelere banka kartı ödemelerinde maliyet avantajı sağlıyoruz” dedi. Dijital gücüyle kalıpların dışında ve hayatın içinde çözümler geliştiren ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler iş yerlerinde y

Küresel Riskler Raporu 2023 Yayınlandı

Küresel Riskler Raporu 2023 yayınlandı: acil yaşam maliyeti krizi ile sürdürülebilir iklim aksiyonu arasındaki gerilimler doruk noktasında. Yaşam maliyeti krizi kısa vadeli en büyük risk iken, iklim değişikliğini azaltma ve iklime uyum sağlamadaki başarısızlık ise uzun vadeli en büyük endişelerdendir. Jeopolitik rekabetler ve içe kapanma eğilimleri, ekonomik kısıtlamaları artıracak ve hem kısa hem de uzun vadeli riskleri daha da artıracaktır. Küresel Riskler Raporu, ülkeleri "kaynak rekabetinden" kaçınmak için birlikte çalışmaya çağırmaktadır Rapor, 1.200'den fazla uzmanın, politika yapıcıların ve sektör liderlerinin görüşlerinden yararlanmaktadır. Küresel Riskler Raporu 2023'ü buradan okuyun, Küresel Riskler Girişimi 'ni keşfedin ve #risks23 etiketini kullanarak sohbete katılın Cenevre, İsviçre , 11 Ocak 2023 – Dünya Ekonomik Forumu tarafından, Marsh & McLennan Şirketleri , SK Group ve Zurich Sigorta Grubu stratejik ortaklığında hazırlanan Kür

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 Yeni Fona Onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2023 yılında faaliyet izni alan Vega Portföy tarafından oluşturulan Mavi Serbest Fon ve Anka Serbest Fon isimli fonların kuruluşuna onay verdi. Ana yatırım stratejisi, hem Türk lirası hem de döviz cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy değerini artırmak olan Anka Serbest Fon, doğrudan veya türev araçlar vasıtasıyla yurt içi ve global piyasaların eğilimlerini yakından izleyerek yüksek getiri sağlamayı amaçlıyor. Anka Serbest Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi 7 olarak belirlendi. VMV koduyla işlem görecek Mavi Serbest Fon'un ana stratejisi ise daha ziyade Türk Lirası varlıklara yatırım yaparak mevduat üstü getiri elde etmek. Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi ise 5 olarak belirlendi. Fonların faaliyet onayıyla ilgili konuşan Vega Portföy Genel Müdürü  Sn.Tarkan Çetin, "Portföy Yönetimi alanında yeni faaliyete geçmiş olan Vega Portföy’ün ilk