Ana içeriğe atla

Kuveyt Türk Sarıkamış Şehitlerini Andı

Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımıyla hareket eden Kuveyt Türk, Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından 18.’si gerçekleştirilen Sarıkamış Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı’na destek verdi. Kuveyt Türk’ten 9 kişilik bir ekibin katıldığı kampa, Türkiye’nin dört bir yanından kış kampı tecrübesi olan yaklaşık 200 kişilik izci iştirak etti.

Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşu Kuveyt Türk, Sarıkamış Harekâtı’nın 108. yılında Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF) tarafından düzenlenen “Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı”nın bu yıl da resmi sponsorluğunu üstlendi. Türkiye’nin yanı sıra farklı ülkelerden kış kampı tecrübesi olan yaklaşık 200 izcinin katıldığı milli bilinç kampına, Kuveyt Türk’ten de izcilik ve dağcılık tecrübesi olan 9 kişilik bir ekip iştirak etti.

108 yıl önce askerlerimizin izlediği yolu takip ettiler

İzciler, milli bilinç kampı için 23 Aralık 2022 Cuma günü Erzurum’a ulaştı. 24 Aralık Cumartesi sabahı Erzurum’dan Şenkaya ilçesinin Gaziler köyüne hareket eden izciler, 3 saatlik yolcuğun ardından bölgeye ulaştı. İzciler, ilk olarak Erzurum Valiliği tarafından düzenlenen Allahuekber Şehitlerini Anma Törenine katıldı. 22 Aralık 1914- 5 Ocak 1915 tarihleri arasında gerçekleştirilen Sarıkamış Harekâtı’nın ana karargâh noktası olarak kullanılan Gaziler köyünde düzenlenen ve saat 12.00’de başlayan programda, 1914 yılında bölgenin yeniden fethini ilan için bir askerin alay sancağını cami minaresine çekip ezan okuması canlandırıldı. Ardından Erzurum Valisi Okay Memiş, Allahuekber Dağları’ndaki şehitlikte göndere çekilmek üzere Türk bayrağını törenle izci liderlerine teslim etti. İzciler törenden sonra kampın yapılacağı Allahuekber Dağları’nın Kaynakyayla mevkiine doğru tek sıra halinde yürüyüşe geçti. İzciler, Kaynakyayla bölgesine 108 yıl önce asker dedelerinin izlediği yolu takip ederek 3 saatlik zorlu bir yürüyüşle ulaştı.

Şehitlikte kar üstünde şehadetin tefekkürü

Geceyi yayla evlerinde uyku tulumunda geçiren izciler, 25 Aralık Pazar günü askerlerimizin donarak şehit oldukları Fırıntepe Şehitliğine doğru yola çıktı. Karla kaplı dağlık yollardan 2,5 saat yürüyerek şehitliğe ulaşan izciler, şehitliğin etrafında daire şeklinde konuşlanıp kar üzerine sırt üstü yatarak ve gözlerini yumarak 5 dakika “şehadetin tefekkürü” uygulaması yaptı. Aynı yoldan kamp alanına dönen izciler, yatsı namazını müteakiben Kaynakyayla Camii’nde düzenlenen mevlid ve hatim duası programına katıldı.

Çadırlarda uyku tulumunda sabahladılar

Geceyi, hissedilen sıcaklığın -15’i bulduğu hava şartlarında çadırda uyku tulumunda geçiren izciler, şehitlerin yaşadıkları zorlukları anlamak bakımından önemli bir deneyimde bulunmuş oldu. Sabah çadırlarını toplayan izciler, Kaynakyayla Şehitliği’ni ziyaret ederek dua etti. Kaynakyayla’da düzenlenen törenin ardından tek sıra halinde dönüşe geçen izciler, 3 saatlik yürüyüşün ardından önce Kaynak köyüne, ardından Gaziler köyüne ulaştı. Gaziler Köyü’ndeki kapanış töreninin ardından izciler Erzurum’a hareket etti. İzciler, şehitlerimizin donarak can verdiği bölgelerde düzenlenen milli bilinç ve anma kampına katılmanın kendileri için büyük bir onur kaynağı olduğunu dile getirdi. Toplam 4 gün süren programın ardından izciler, 26 Aralık Pazartesi akşamı memleketlerine dönüşe geçti.  

Kuveyt Türk, Çanakkale ve Sarıkamış’ta izcilerin yanında

“Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımıyla Türkiye’nin sahip olduğu yerel ve milli değerlerin korunması, geliştirilmesi ve yaşatılması için bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesine katkı sunan Kuveyt Türk, 2017 yılından bu yana Türkiye İzcilik Federasyonu’na sponsorluk desteğinde bulunuyor. Kuveyt Türk, Allahuekber Dağı Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampının yanı sıra Çanakkale 57. Alay Milli Bilinç Kampına da hem sponsorluk desteğinde bulunuyor hem de çalışanlarıyla kamplara katılıyor.

Kuveyt Türk, 1989 yılında kurulmuştur. Seçkin finansal ürün ve hizmetlerini etkin şekilde tasarruf sahipleri ve yatırımcılarla buluşturan Kuveyt Türk, müşteri odaklı yaklaşımı, teknoloji-inovasyon çalışmaları ve dijital dönüşüm yolunda attığı adımlarla sektöründeki öncü konumunu sürdürmektedir. Altın bankacılığı alanında adım atan ilk katılım finans kuruluşu olan Kuveyt Türk, ayrıca dünyada ve Türkiye’de ilk sürdürülebilir sukuk işlemini gerçekleştirmiştir. Türkiye’de bir finans kuruluşu tarafından hayata geçirilen ilk Ar-Ge merkezini 2010 yılında kuran Kuveyt Türk, bugün Türkiye’de iki Ar-Ge merkezine sahip tek finans kuruluşu unvanına sahiptir. Son 4 yıldır Türkiye’nin En İyi İşvereni ödülüne layık görülen Kuveyt Türk, 2021’de de ilk sırada Avrupa’nın En İyi İşvereni seçildi. Bugün itibarıyla Türkiye genelinde 454 şubesiyle ve dijital kanallarıyla müşterilerine hizmet veren Kuveyt Türk, yurt dışında ise Bahreyn şubesi ve Almanya’daki iştiraki KT Bank AG’yle faaliyetlerini sürdürmektedir. Operasyonel çalışmalarının yanı sıra toplumsal değerleri temel alarak ve kültürel varlıklara sahip çıkarak önemli sosyal sorumluluk projelerine imza atan Kuveyt Türk, “Değerlerimizle büyüyoruz” yaklaşımı doğrultusunda birçok restorasyon projesi üstlenmiş, insani yardım kampanyalarına destekte bulunmuş, kitap ve belgesel gibi kalıcı eserler ortaya koymuştur.

https://www.ifhaber.com/bankacilik/kuveyt-turk-sarikamis-sehitlerini-andi/?feed_id=1672&_unique_id=63aefa9414b65

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ING’den Banka Kartı Ödemelerine Yönelik Yeni Ürün: KOBİ Nakit POS

ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler, iş yerlerinde yazar kasa POS cihazlarında hiçbir ücret ödemeden tüm yurt içi banka kartı ödemelerinde ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücretinden yararlanabiliyor. Üstelik aylık POS yazılım, donanım ve bakım hizmeti ücreti ödemiyor. ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Öcal Ağar, “KOBİ’lerin ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve onların rekabette öne çıkmalarına katkı sağlayacak ürün ve hizmetler geliştirmeyi önceliklendiriyoruz. KOBİ Nakit POS ürünüyle sunduğumuz ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücreti fırsatıyla işletmelere banka kartı ödemelerinde maliyet avantajı sağlıyoruz” dedi. Dijital gücüyle kalıpların dışında ve hayatın içinde çözümler geliştiren ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler iş yerlerinde y

Küresel Riskler Raporu 2023 Yayınlandı

Küresel Riskler Raporu 2023 yayınlandı: acil yaşam maliyeti krizi ile sürdürülebilir iklim aksiyonu arasındaki gerilimler doruk noktasında. Yaşam maliyeti krizi kısa vadeli en büyük risk iken, iklim değişikliğini azaltma ve iklime uyum sağlamadaki başarısızlık ise uzun vadeli en büyük endişelerdendir. Jeopolitik rekabetler ve içe kapanma eğilimleri, ekonomik kısıtlamaları artıracak ve hem kısa hem de uzun vadeli riskleri daha da artıracaktır. Küresel Riskler Raporu, ülkeleri "kaynak rekabetinden" kaçınmak için birlikte çalışmaya çağırmaktadır Rapor, 1.200'den fazla uzmanın, politika yapıcıların ve sektör liderlerinin görüşlerinden yararlanmaktadır. Küresel Riskler Raporu 2023'ü buradan okuyun, Küresel Riskler Girişimi 'ni keşfedin ve #risks23 etiketini kullanarak sohbete katılın Cenevre, İsviçre , 11 Ocak 2023 – Dünya Ekonomik Forumu tarafından, Marsh & McLennan Şirketleri , SK Group ve Zurich Sigorta Grubu stratejik ortaklığında hazırlanan Kür

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 Yeni Fona Onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2023 yılında faaliyet izni alan Vega Portföy tarafından oluşturulan Mavi Serbest Fon ve Anka Serbest Fon isimli fonların kuruluşuna onay verdi. Ana yatırım stratejisi, hem Türk lirası hem de döviz cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy değerini artırmak olan Anka Serbest Fon, doğrudan veya türev araçlar vasıtasıyla yurt içi ve global piyasaların eğilimlerini yakından izleyerek yüksek getiri sağlamayı amaçlıyor. Anka Serbest Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi 7 olarak belirlendi. VMV koduyla işlem görecek Mavi Serbest Fon'un ana stratejisi ise daha ziyade Türk Lirası varlıklara yatırım yaparak mevduat üstü getiri elde etmek. Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi ise 5 olarak belirlendi. Fonların faaliyet onayıyla ilgili konuşan Vega Portföy Genel Müdürü  Sn.Tarkan Çetin, "Portföy Yönetimi alanında yeni faaliyete geçmiş olan Vega Portföy’ün ilk