Ana içeriğe atla

2. Mevzuat Uyum Konferansı 14 Aralık’ta Gerçekleşecek

Mevzuat Uyum Derneği tarafından düzenlenen 2. Mevzuat Uyum Konferansı “Düzenlemelerin Dönüştürücü Gücü ve Mevzuat Uyumun Katalizör Rolü” temasıyla BDDK, SPK, SEDDK ve TSB başkanlarıyla katılımıyla 14 Aralık’ta gerçekleşecek.

Her alanda ve her sektörü ilgilendiren mevzuat düzenlemelerinin arttığı günümüzde, uyum risklerinin etkili yönetilmesi, cezaların, maddi ve itibar kayıplarının önlenmesi bakımından mevzuat uyum (compliance) fonksiyonu kritik bir rol üstleniyor. Mevzuat uyum fonksiyonunun etkili işlemesi ve geliştirilmesi konusunda rehberlik etmek, iyi uygulamaların savunuculuğunu yapmak ve mevzuat uyum profesyonellerinin yetkinliklerini geliştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Mevzuat Uyum Derneği (Compliance Association) tarafından bu amaçla pek çok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerden birisini de Mevzuat Uyum Konferansları oluşturuyor.

2. Mevzuat Uyum Konferansı

Mevzuat Uyum Derneği tarafından düzenlenen 2. Mevzuat Uyum Konferansı “Düzenlemelerin Dönüştürücü Gücü ve Mevzuat Uyumun Katalizör Rolü” temasıyla 14 Aralık 2022 tarihinde 09.30-17.30 saatleri arasında Türkiye Sigorta Genel Müdürlüğü Esentepe Binasındaki Konferans Salonu’nda fiziksel ortamda gerçekleştirilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Sayın Mehmet Ali Akben, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Sayın İbrahim Ömer Gönül, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu (SEDDK) Başkanı Sayın Mehmet Akif Eroğlu, Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Sayın Atilla Benli ve Mevzuat Uyum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Gürdoğan Yurtsever’in açılış konuşmalarıyla başlayacak etkinlikte aşağıdaki başlıklarda oturumlar gerçekleştirilecek.

Konferans Başlıkları

  • Suç Gelirlerinin Aklanmasıyla Mücadelede Öncelikler ve Risk Yönetimi
  • Metaverse ve Kripto Para Evreninde Mevzuat ve Uyum
  • Yaptırımlar ve Ambargolara Uyumda Risk Hassasiyeti
  • Regülasyon Teknolojilerinde Yapay Zeka Kullanımı ve Etkileri
  • Finansal Kapsayıcılıkta Dijitalleşmenin, Mevzuatın ve Uyumun Rolü
  • Bir Uzmanlık Alanı ve Meslek Olarak Mevzuat Uyum
  • İklim Değişikliğinin Mevzuat Düzenlemelerine ve Uyuma Etkisi

Konferans oturumlarında alanlarında uzman yönetici ve akademisyenler düzenlemelerin sektörleri ve ekonomileri dönüştürücü gücü ve bu süreçte mevzuat uyumun katalizör rolüne ilişkin kıymetli görüşlerini paylaşacaklar.

Konferansın Sponsorları
Konferansın Ana Sponsorları

Konferansın Ana Sponsorları

  • Türkiye Sigorta
  • Türkiye Hayat ve Emeklilik
  • Nice Actimize/DVA Bilgi Teknolojileri
  • Fineksus
  • H3M.IO
  • Refinitiv
  • Sanction Scanner
  • Lexpera

Konferans Sponsorları

  • Yapı Kredi Bankası
  • Deloitte
  • EY Türkiye ve Ünsped Gümrük Müşavirliği

Konferansın Destekleyen Kuruluşlar

Medya Sponsoru

  • Turcomoney
  • ProCompliance
  • Sigorta Dünyası

Mevzuat Uyum Derneği (Compliance Association) ile ilgili daha detaylı bilgiye www.mevzuatuyum.org adresinden ulaşılabilir.

https://www.ifhaber.com/sigortacilik/2-mevzuat-uyum-konferansi-14-aralikta-gerceklesecek/?feed_id=172&_unique_id=6396e5521a194

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

ING’den Banka Kartı Ödemelerine Yönelik Yeni Ürün: KOBİ Nakit POS

ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler, iş yerlerinde yazar kasa POS cihazlarında hiçbir ücret ödemeden tüm yurt içi banka kartı ödemelerinde ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücretinden yararlanabiliyor. Üstelik aylık POS yazılım, donanım ve bakım hizmeti ücreti ödemiyor. ING Türkiye Tüzel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Öcal Ağar, “KOBİ’lerin ihtiyaçlarını yakından takip ediyor ve onların rekabette öne çıkmalarına katkı sağlayacak ürün ve hizmetler geliştirmeyi önceliklendiriyoruz. KOBİ Nakit POS ürünüyle sunduğumuz ertesi gün %1.49 üye iş yeri ücreti fırsatıyla işletmelere banka kartı ödemelerinde maliyet avantajı sağlıyoruz” dedi. Dijital gücüyle kalıpların dışında ve hayatın içinde çözümler geliştiren ING Türkiye, banka kartı ödemelerine özel avantajlı üye iş yeri ücreti fırsatı sunan KOBİ Nakit POS ürününü hayata geçirdi. KOBİ Nakit POS ile KOBİ’ler iş yerlerinde y

Küresel Riskler Raporu 2023 Yayınlandı

Küresel Riskler Raporu 2023 yayınlandı: acil yaşam maliyeti krizi ile sürdürülebilir iklim aksiyonu arasındaki gerilimler doruk noktasında. Yaşam maliyeti krizi kısa vadeli en büyük risk iken, iklim değişikliğini azaltma ve iklime uyum sağlamadaki başarısızlık ise uzun vadeli en büyük endişelerdendir. Jeopolitik rekabetler ve içe kapanma eğilimleri, ekonomik kısıtlamaları artıracak ve hem kısa hem de uzun vadeli riskleri daha da artıracaktır. Küresel Riskler Raporu, ülkeleri "kaynak rekabetinden" kaçınmak için birlikte çalışmaya çağırmaktadır Rapor, 1.200'den fazla uzmanın, politika yapıcıların ve sektör liderlerinin görüşlerinden yararlanmaktadır. Küresel Riskler Raporu 2023'ü buradan okuyun, Küresel Riskler Girişimi 'ni keşfedin ve #risks23 etiketini kullanarak sohbete katılın Cenevre, İsviçre , 11 Ocak 2023 – Dünya Ekonomik Forumu tarafından, Marsh & McLennan Şirketleri , SK Group ve Zurich Sigorta Grubu stratejik ortaklığında hazırlanan Kür

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 Yeni Fona Onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2023 yılında faaliyet izni alan Vega Portföy tarafından oluşturulan Mavi Serbest Fon ve Anka Serbest Fon isimli fonların kuruluşuna onay verdi. Ana yatırım stratejisi, hem Türk lirası hem de döviz cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy değerini artırmak olan Anka Serbest Fon, doğrudan veya türev araçlar vasıtasıyla yurt içi ve global piyasaların eğilimlerini yakından izleyerek yüksek getiri sağlamayı amaçlıyor. Anka Serbest Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi 7 olarak belirlendi. VMV koduyla işlem görecek Mavi Serbest Fon'un ana stratejisi ise daha ziyade Türk Lirası varlıklara yatırım yaparak mevduat üstü getiri elde etmek. Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi ise 5 olarak belirlendi. Fonların faaliyet onayıyla ilgili konuşan Vega Portföy Genel Müdürü  Sn.Tarkan Çetin, "Portföy Yönetimi alanında yeni faaliyete geçmiş olan Vega Portföy’ün ilk